Úbohé šičky alebo Keď sa štát iba prizeral

*Celú hodinu nám v relácii O 5minút 12 pán Hrušovský a pán Paška rozprávali o Ústave SR, ktorej výročie, sme si v týchto dňoch pripomenuli. Rozprávali nám o tom, čo všetko nám ústava garantuje a čo všetko by garantovať mala. Slová, slová, slová... sa sypali z ich úst a človek by nakoniec aj uveril tomu, že žijeme v usporiadanom právnom štáte, ktorý dohliadne na to, aby nikto, žiaden gauner nemohol nám beztrestne ubližovať a okrádať nás.*
Počet zobrazení: 4950

Už na druhý deň sa však udialo čosi, čo nám všetkým pokazilo náladu a zbavilo nás naivných predstáv o tom, že žijeme v normálnych pomeroch a že štát nedovolí, aby nám niekto ubližoval. Na vlastné oči sme videli, ako 180 šičiek z Vranova nad Topľou prišlo v pondelok ráno po celozávodnej dovolenke do práce a ako ostali bezradne postávať pred zamknutou bránou. Za nejaký čas sa dozvedeli, že ich zamestnávateľ, akýsi taliansky gauner, všetkých prepustil. Počas ich neprítomnosti stačil ponakladať všetku potrebnú techniku na nákladne auta a odviesť ju do Rumunska. Plánuje v tomto odbore znova podnikať v inej krajine. Zanechal po sebe desiatky úbohých ľudí, ktorým už teraz dlhuje na mzdy za celé tri mesiace.

Netreba sa vari rozpisovať o tom, v akej biede sa títo ľudia ocitli, koľkým z nich hrozí exekútor, pretože celý život prežili na minimálnej mzde a nemajú teraz na zaplatenie ani tých najzákladnejších potrieb nevyhnutných pre život, pretože už tri mesiace nedostali ani cent. Na to nás všetkých média upozorňovali. Na ich biede sa teda podpísal aj štát so všetkými svojimi zákonmi a inštitúciami, ktoré mali dávno konať. Veď už pred dvomi týždňami Pravda písala o tom, že majiteľ posiela zamestnancov na celozávodnú dovolenú bez vyplatenia mzdy za dva mesiace, už predtým sa písalo, že plánuje sa premiestniť do Rumunska. Ako to, že nikto nezasiahol, keď vyvážal svoje výrobné prostriedky za hranice a na Slovensku dlhoval peniaze? Robil to pred očami celého Slovenska, pred očami polície, prokurátorov, politikov, poslancov, samosprávy, primátora... Nikto mu nepovedal - zaplať a potom choď! Bude aj exekútor takýto ohľaduplný voči úbohým šičkám, budú ohľaduplní vodári, elektrikári, plynári... keď ich budú odpájať od zdrojov nevyhnutných pre život? A čo banky, ak majú úvery? Veľa je otázok, na ktoré sa budú až teraz hľadať odpovede.

Na Slovensku je pol milión nezamestnaných a neviem koľko z nich sa ocitlo na úradoch práce z takýchto dôvodov. Vynárajú sa aj také otázky, či by nemal náš premiér alebo minister zahraničia upozorniť svojho kolegu v Rumunsku, že tam prichádza „podnikateľ“, ktorý v našej krajine ožobráčil, okradol ľudí a zanechal po sebe dlhy. Nemali by aj naši europoslanci upozorňovať kompetentných, že po Európe sa pohybujú gauneri, ktorí pod hlavičkou „slobodného podnikania“ beztrestne prekračujú hranice a vyhľadávajú ďalšie obete? Nemali by sa národy dohodnúť na spoločnom odhaľovaní takýchto „podnikateľských aktivít“? Možno je to naivné chcieť čosi také po „ctihodnostiach“, zaoberajúcimi sa dôležitejšími povinnosťami, no je najvyšší čas sa tým zaoberať. Štát by sa nemal tak ľahko zbavovať svojej zodpovednosti za takéto prípady. Veď to bol on, kto vpustil na svoje územie dobrodruhov, ktorí sa napakovali a odišli. Je to aj jeho hriech.

Ešte niečo. Nepočul som ani jedného hudobníka, muzikanta alebo niekoho z inštitútu pre ľudské práva, ktorí tak statočne vystupovali  v prospech výtržníčok z hudobnej skupiny Pussy Riot, aby čo i len slovíčko prehodili v prospech úbohých šičiek z Vranova nad Topľou. Pre nich je žiaľbohu dôležitejšie upozorňovať verejnosť na to, že tieto „chúďatá“, žijúce tritisíc kilometrov od nás, budú môcť iba raz za mesiac telefonovať, ako na to, čo dajú slovenské ženičky do úst svojim deťom. Myslím si, že by nenamietali ani proti tomu, ak by sa splnil sen jedného bohatého statkára, ktorý keď sa končili sezónne práce na poli poznamenal pri pohľade na pracujúcich „bírešov“: - Na zimu by sme ich mali zahrabať do zeme ako myši. Nebude pre nich práca, no živiť ich treba. Na jar by sme ich zasa vykopali...

Ktovie, možno to tak dopadne aj s našimi šičkami. Zakopú sa na úrade práce a potom, keď sa bude pán podnikateľ vracať z Rumunska, alebo iný dobrodruh, ich zasa vykope.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
04. september 2012, 09:22
Odviezol stroje a zariadenia. Boli to jeho veci? Kedy to všetko tam doviezol a namontoval? Mám podozrenie, že to všetko tam bolo, lebo v správe o tomto gaunerstve sa spomínala jedna šička, ktorá tam pracovala vyše tridsať rokov. Teda asi ide o stroje a zariadenia, ktoré sa kedysi obstarávali zo štátnych prostriedkov. Len potom sa prostredníctvom privatizačných fígľov stali súkromným vlastníctvom dajakého vyhliadnutého "podnikateľa", ktorý to zas pohotovo predal zahraničnému tiežponikateľovi. Slovenský, dúfam, že pôvodne slovenský, privatizér má teraz postavenú prepychovú vilu alebo dačo podobné. A tí všetci, čo pre takéto podvody, špekulatívne prevody a predaje vydláždili právnu cestu, pokojne ďalej bdejú nad rozvojom ľudských práv a prekvitaním demokracie, presne tak, ako o tom spieva Karel Kryl.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
04. september 2012, 09:41

"Čie to bolo kedysi vlastníctvo? (NIKOHO!!!)

Odviezol stroje a zariadenia. Boli to jeho veci? Kedy to všetko tam doviezol a namontoval? Mám podozrenie, že to všetko tam bolo, lebo v správe o tomto gaunerstve sa spomínala jedna šička, ktorá tam pracovala vyše tridsať rokov. Teda asi ide o stroje a zariadenia, ktoré sa kedysi obstarávali zo štátnych prostriedkov. Len potom sa prostredníctvom privatizačných fígľov stali súkromným vlastníctvom dajakého vyhliadnutého "podnikateľa", ktorý to zas pohotovo predal zahraničnému tiežponikateľovi. Július Krajčí

*****************************

Tu je názorna ukážka ako sa dá veľmi ľahko vytunelovať neosobné spoločné (štátne) vlastníctvo výrobných prostriedkov! Ak by tá fabrika bola egalitárným osobným spoluvlastníctvom tých šičiek, tak sa NIKDY NESTANE! Šičky by si svoju fabriku nepredal,i ak by bola ich spoluvlastníctvom!!! Tak isto ako by si ani námornici nezapália loď, ktorá ich živí na morí, alebo by ju nepredali!! Štát je zlý vlastník, (nie preto, že zle hodspodári) ale preto lebo predáva svojim občanom strechu nad hlavou v "pracovnom čase" a zdroj oživy!!!

Obrázok používateľa Anonymný
#2
(neuvedené)
04. september 2012, 11:47
Štát jedného typu to postavil a zariadil, vlastne tú textilnú fabriku financovala iná properujúca fabrika (pravdepodobne Tatrasvit). Organizátori prevratu sa usilovali sprivatizovať všetko čo najrýchlejšie, a to pod heslom "štát je zlý hospodár", a hľadali záujemcov (nepochybne podľa známostí); svojho času som sa dočítal, že "majiteľom" jedného textilného závodu sa stal lekár-zubár, odborník na textil "ako hrom". Preto nepripustili právnikov, aby im do procesu privatácie kafrali (odporúčak knižku Budování kapitalismu v Čechách: Tomáš Ježek - Petr Husák; a nepripustili ani to, aby sa zamestnanci mohli stať akcionárskymi vlastníkmi. Snahy utvárať zamestnanecké akciovky sa odmietali ako najstrašnejšia hrozba! Tak to vidím ja. Ak ma niekto presvedčí faktami, že sa mýlim, opravím si mienku. O podobnom prípade s odvezením strojov a zariadení po celozávodnej dovolenke som sa dočítal už v prvých mesiacoch alebo rokoch divošskej privatízácie. Postihlo to drevársky závod v Podolínci
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
04. september 2012, 13:46
"Snahy utvárať zamestnanecké akciovky sa odmietali ako najstrašnejšia hrozba! Tak to vidím ja. Ak ma niekto presvedčí faktami, že sa mýlim, opravím si mienku." Júlis Krajčí

***************************

Tým ste jednoznačne dali na javo, že ste za VYKORISŤOVANIE proletariátu a jeho permanentnú existenciu!!! Pretože ak pracovník nevlastní výrobné prostriedky, tak sa stáva obeťou buržujov, ktorí si privlastnili výrobné prostriedky pôvodnou akumuláciou (zlodejské privatizácie štátno-kapitalistického majetku) čiže došlo k proletarizácií.

Obrázok používateľa Anonymný
#3
(neuvedené)
04. september 2012, 14:52
Tak v tomto prípade by som bol od Teba očakával horlivú obhajobu úbohých šičiek a priam revolučné vyhlásenia o potrebe obsadiť podnik a vyhlásiť tam okupačný štrajk, ale TOTO ROZHODNE NIE!
Napádaš ľudí, ktorých sa dotklo takisto ako Teba toto, čo sa stalo a Ty útočíš na Julia - fuj, hanbi sa!
Zmizni už konečne, ak nechceš diskutovať rozumne!
Obrázok používateľa Anonymný
#4
(neuvedené)
04. september 2012, 15:00
Otázky boli položené správne a my na ne vieme dať odpovede.

Ale minimálne na pôde parlamentu Slovenskej republiky by mal niekto z poslancov, ktorých volili ľudia kvôli sociálnym istotám tieto otázky položiť a široko ich rozobrať.

Viem, že už je neskoro, ale aj po autohavárii sa vyšetruje a prijmú sa opatrenia, prideľujú tresty a ošetria sa poškodení.
Očakávam práve TOTO od ministra práce sociálnxch vecí a rodiny za stranu Smer Sociálna demokracia Jána Richtera ako jeho volič v marcových voľbách, že tak urobí.
A že šičky sa vrátia do obnovenej fabriky, o to by sa mala postarať celá vláda - nešlo totiž náhodou o krádež? Kdee sú všetci policajti, banky, ktorým dlžia, Sociálna poisťovňa a zdravotné poisťovne minimálne, ktorým zosta dlžný podnikateľ z Talianska? Kde sú exekútori, ktorí by mali v rámci EU mať možnosť zastihnúť a zabaviť majiteľovi majetok ako v Rumunsku tak i v jeho bydlisku v Taliansku?

Tak toto je už hanba vlády. Je mi ľúto, že to tvedím práve ja, ale o tomto boli aj naše diskusie a upozorňovali sme na tieto možnosti bezočivosti na stretnutiach k ekonomickej demokracii, ale tuším práve poslanci Smeru SD tam vždy chýbali, nie?
Obrázok používateľa Anonymný
#5
(neuvedené)
04. september 2012, 15:25
Skutočne sme na modelovaní k ekonomickej demokracii hovorili, že jednou z hrozieb na Slovensku je, že sa jednoducho majiteľ firmy jednoducho v prípade nepriaznivých čísel hospodárenia "vyparí", ale predtým si zbalí movitosti, pošle ľudí na dovolenku a vysťahuje zariadenia firmy, "zabudne" ohlásiť krach a zanechá tu na mieste firmy "hnedý areál" ... i s opustenými ľudskými osudmi.

Kladiem aj ja otázku:
A čo si myslíte, koľko je na Slovensku už takých firiem, kde by to majiteľ už rád takto urobil? A ako ich povzbudí nečinnosť vlády SR?

Jedným z riešení do praxe v rámci modelovania ekonomickej demokracie je, aby keď už sa stalo,
aby podnik nezanikol, ale aby práva prešli na zamestnaneckú samosprávu ( vo firme bol nejaký odborár, resp. mali niekoho, za kým mohli ísť?), aby táto samospráva mala priestor od slovenskej vlády pri získaní pôžičky, dotácie na zamestnanie, aby boli prijatí šikovní návrhári a obchodníci a urobila sa dobrá propagácia pre predaj výrobkov povedzme tejto textilnej fabričky a venovala sa im rovnaká pozornosť ako zahraničným investorom.

Iným prípadom by bolo, ak by niekto bol rozpoznal príznaky blížiacej sa situácie a možného vývoja a pripravil sa na moment, keď "podnikateľ" - vlastne veľactený zahraničný investor vyhlási celozávodnú dovolenku a zamestnanci by boli obsadili štrajkom fabriku. Isteže, chcelo by to odvahu a dôkazy o prípravách ku podvodnému konaniu - tie predsa museli nejako byť.
Minimálne tam mohla byť odvrátená táto situácia a mohli rokovať, resp. preukázať "podnikateľovi" nekalý úmysel a poslať ho ... jednoducho, aj tak môže kolektív zamestnancov prevziať na seba záväzky podniku.
Vôbec sa nemýlim, ak poviem, že nejaké takéto európske skúsenosti už sú, dokonca je tu zákonodarstvo o samosrpávnych podnikoch EFES (European Federation of Employed Shareholders), celoeurópska organizácia na podporu zamestnaneckej participácie.

No, je mi smutno, Smer SD nastúpil do vlády, chce pomáhať podnikateľom a práve dostal obrovskú facku od nich hza to, že sa nimi zaoberal, čo na to "nestranný" minister hospodárstva zastupujúci vraj podnikateľov?
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
04. september 2012, 15:28
"...a nepripustili ani to, aby sa zamestnanci mohli stať akcionárskymi vlastníkmi" - tieto slová tajomná Inga preskočí a potom pripíše mne to, čo ja uvádzam len ako príklad spôsobov privatizácie, ako sa v skutočnosti robila. V tých časoch som pracoval ako dohodár na zmluvu, na privatizácie som nemohol mať nijaký vplyv takisto ako teraz nemám vplyv na politiku, ibaže chodievam voliť. Aj ja som si predstavoval, po čase som zistil, že naivne, že by sa mali tvoriť zmestnanecké akciovky. No páni, ktorí robili hospodársky prevrat - to najdôležitejšie v živote spoločenskom - tí páni boli proti. Medzi nimi spomínaný Ježek, ďalej Klaus, a aj Mečiar razil heslo o "kapitálotvornej vrstve". Teda nijaké zamestnanecké akciové spoločnosti.
Obrázok používateľa Anonymný
#6
(neuvedené)
04. september 2012, 17:40
a snazi sa o rozvijanie svojich tem a osobnych vypadov.Co sa tyka siciek,je to ubohe divadlo statnej (nemoci).Mysliet si,ze akakolvek zastupitelska vlada ma na zreteli potreby a zaujmy vacsiny a pracujucich je naivne.Ministri,vlada a parlament(tieto piliere demokracie)su(ak niektori nie su tak coskoro budu)v kruhu hornych 10.000.Tj nemozu mat skutocny zaujem o legislativu,ktora by im uberala z ich majetkov a prijmov.Staci len povrchna analyza opatreni,ktore boli urobene a proti komu su namierene!!!Ich mecenasi su pevne prisaty na statne penazovody,preto ziadne setrenie na strane vydavkov nie je pripustne!!!Ucitelom sa vyhrazaju pre 1,50e,ale sekera za 800tis. od "podnikatela"je normalna vec.Tento stav,ktory niekto navodil(a niekto dalsi umelo uspesne udrziava)nie je vysledkom nahody ani prirodzeneho vyvoja.Za toto zodpovedaju konkretny(skorumpovany)ludia v pazuroch oligarchie.Rozpravke o istotach definitivne zazvonil umieracik... Staci jedna vaznejsia turbulencia cien na svetovych trhoch a 50-70% populacie bude na kolenach.Ich platy (nehovorim o davkach)nepokryju ani zakladne stravne minimum "prebudenych" a vytazenych pracujucich.Policia a silove zlozky su uspesne demotivovane "istotami",a ako posledne loajalne skupiny voci skorumpovanemu statu zacinaju byt znechutene.Som zvedavy,kto im bude zachranovat rit a majetky,ked hladni pracujuci precitnu...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
05. september 2012, 02:19
Skuste si precitat prispevok J.K. este raz
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
05. september 2012, 02:51
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
05. september 2012, 04:07
Vďaka Julius za objasnenie vášho postoja. Ale z uvedeného citátu v uvedenom kontexte som to pochopila takto : "Snahy utvárať zamestnanecké akciovky sa odmietali ako najstrašnejšia hrozba! Tak to vidím ja. Ak ma niekto presvedčí faktami, že sa mýlim, opravím si mienku."

Ja vás osobne nepoznám a niepoznám ani vaše politické názory a postoje. Pokiaľ ste to mysleli inak ako som to pochopila, tak k sa za svoju reakciu opravedlňujem.

Pre vyhnutie sa podobným nepochopeniam, sa snažte písať v odstavcoch. Prípadne názory iných ľudí davať do úvodzoviek ako citáty. Neviem či aj tu, ale odstavec sa dá urobiť aj dvojklávesou SHIFT+ENTER, prípadne v html použitím: /P Pričom /P je vo vnútri ostrej zátvorky a nový riadok začať: P za rovnakých podmienok.

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
05. september 2012, 04:28
Peter kto vám dal právo do mňa rýpať, alebo ma morálne odsudzovať??? Proti takýmto výpadom sa ostro ohradzujem!!!

Ak sa niekto jednoznačne nevyjadruje, nepoužíva priamu reč ak sa jedná o citáty, alebo paracitáty, tak logický dochádza k nedorozumeniam. Ja som v reakcií na Juliusov komentár uviedla jeho citát na ktorý som v uvedenom kontexte reagovala pobúrene.

Keď to uviedol Julius ako to myslel, tak som sa mu ospravedlnila.

Vy ste prestrelili alebo ste ma urazili za posledný rok aspoň 50 krát a mne ste sa ospravdelnili možno len 1-2 razy!!!

K tej obhajovbe šičiek, len toľko, že mi ich môže byť ľúto, ale ľútosťou či emapatickým súcitom sa nič nevyrieší!

Drvivá väčšina z tých žien volila SMER a ten sa na nich zvysoka vykašlal.

Zrejem väčšina je v modrých so Smerom kolaborujúcich odboroch, ktoré vyvíjajú len platonickú činnosť.

Tvrdím na rozdiel od socdemákov (medzi ktorých patríte), že nie som za sociálny zmier, ale tvrdý boj za práva pracujúcich v revolučných nekomunistických odboroch!!!

Ja už takmer rok poukazujem na to, že Smer bola centristická strana pred voľbami, teraz je už z nej stredopravicová ako získala politickú moc! Preto viem, že nebude zo psa slanina, ani z vlka baranina! Aby už raz medzi nami bolo jasné!

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
05. september 2012, 04:45
Ak sa niekto jednoznačne nevyjadruje, nepoužíva priamu reč ak sa jedná o citáty, alebo paracitáty, nepíše v odstasvcoch, tak logický dochádza k nedorozumeniam. Ja som v reakcií na Juliusov komentár uviedla jeho citát na ktorý som v uvedenom kontexte reagovala pobúrene. V tom kontexte uvedenom v bolt si jednoznačne stojím!

Keď to uviedol Julius ako to myslel, tak som sa mu ospravedlnila.

Ale v pohode, môžeme do seba rýpať, urážať sa a Fico bude panovať s modrými odbormi a mecenášmi Smeru ďalších 8 rokov.

Postupne povyhadzujú všetkých proletárov z práce, lebo Slovensko bude západnými a buržoáznoázijskými kobylkami úplne vypasené a potom odletia vykorisťovať proletariát do Chorvátska, ktoré bude po vstupe do EÚ ďalšie na rade po Bulharoch a Rumunoch!!!

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
05. september 2012, 05:03
Iným prípadom by bolo, ak by niekto bol rozpoznal príznaky blížiacej sa situácie a možného vývoja a pripravil sa na moment, keď "podnikateľ" - vlastne veľactený zahraničný investor vyhlási celozávodnú dovolenku a zamestnanci by boli obsadili štrajkom fabriku. Isteže, chcelo by to odvahu a dôkazy o prípravách ku podvodnému konaniu - tie predsa museli nejako byť. Minimálne tam mohla byť odvrátená táto situácia a mohli rokovať, resp. preukázať "podnikateľovi" nekalý úmysel a poslať ho ... jednoducho, aj tak môže kolektív zamestnancov prevziať na seba záväzky podniku." PZV

************************

Smer (ktorého ste členom) odrbal ľudí, ktorí ho dosť naivne volili na celej čiare!

Na tieto rizika som tvrdo poukazovala, taktiež aj na prepojenie Smeru s mecenášmi! Fico si lieta na súkromné oslavy emeritných exfunkcionárov na lietadle J&T a vy (radoví členovia) o tom, ani poriadne jednoznačne neceknete! Nie to, že by ste organizovali regiónálne stranické organizácie a dali Ficovi na mimoriadnom zvolanom zjazde strany ČEVENÚ!!!! Keď Fico dal Počiatkovi symbolickú žltú za jachting s J&T.

Uvedomte si, že už je pol roka po voľbách a ficokracia devastuje túto krajinu! A vy radoví členovia sa na to mlčky dívate! Je vás 17.000 tak sa konečne spamätajte!!!!

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
05. september 2012, 08:10
socializmu.
Obrázok používateľa Anonymný
#7
(neuvedené)
05. september 2012, 10:04
S súvislosti s týmto článkom odporúčam článok s vyššie uvedeným názvom v Sme. Ide o "inšpektorov z trojky", rozumej zástupcov EK, ECB a MMF. Ich príkazy Grékom sa nedajú nazvať inak ako medzinárodným zločinom. Ak sa úbohí šašovia zvaní politici nespamätajú a nepostavia sa na stranu ľudí práce, dopadnú veľmi zle. Hovorím o tzv. ľavici, pretože pravica sa aspoň nepretvaruje, že bojuje za kapitál. Takže prosím budíček, páni! Namiesto producírovania sa na buzi-pride, "bojovania" proti Lukašenkovi (B.Zala s P.Šťastným) a podobným "ľudskoprávnym" aktivitám, skúste už konečne niečo urobiť pre ľudí. To už fakt má nejaké dieťa zakričať, že cisár je nahý? Vylezte z dier!
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
05. september 2012, 12:08
Súhlasim s Vašim názorom,na užitočnosť niektorých europoslancov, pre Slovensko. Tiež som si všimol, ako statočne dokážu zabojovať v prospech vymalovanej menšiny,no ešte som ani jeden krát, nezaregistroval ich prítomnosť, pri podobných udalostiach,akých sme svedkami, vo Vranove nad Topľou. Napokon, ani poslanci zo Slovenského parlamentu, sa nechovajú inak, tiež sa veľmi radi producírujú a predvádzajú. Takto na mňa už viac krát zapôsobil poslanec Hlina. Premáva po Bratislave na tanku,predtým premával po Malackách s "maringotkou" pre cigáňov, trieská v parlamente topánkou po lavici,ospravedlňuje sa Maďarom, karavánom cestuje po osadách...proste chce zaujať a pritiahnuť na seba pozornosť. Ešte nič, do čoho sa pustil nedokončil.Takýto človek záujmy pracujúcich chrániť nebude, on je v parlamente ako väčšina iných podnikateľov, predovšetkým preto, aby chránili záujmy svoje. Čo sa týka Grécka, nám nič podobného nehrozí.U nás sa už po sobotách a nedeliach dávno pracuje. Automobilový priemysel, mäso priemysel,potravinárstvo, poľnohospodárstvo...samozrejme v 12 hodinových turnusoch,niekedy aj v 24 hodinových, napr v SBS-kach a pod.To iba na Inšpektorátoch práce sa tvária, že o tom nič nevedia. Rovnako, ako v Socialnej poisťovni nič nevedia o tom, že im unikajú obrovské peniaze z dôvodov vyplácania mzdy na dvojitých výplatných páskach. Jedna je pre SP,druhá pre tzv. "Keš", v hotovosti... aký dopad to bude mať na človeka ak ochorie, alebo na jeho dôchodok, nikoho nezaujíma. Nepáči sa ti, môžeš ísť... tam,kde narazíš na rovnaký problém. Podotýkam, že sa to deje v Slovenských firmách,veľké zahraničné firmy, ako napr Volswagen a pod, sú v tomto smere opatrnejšie a zodpovednejšie.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
05. september 2012, 16:31

"Napokon, ani poslanci zo Slovenského parlamentu, sa nechovajú inak, tiež sa veľmi radi producírujú a predvádzajú. Takto na mňa už viac krát zapôsobil poslanec Hlina. Premáva po Bratislave na tanku,predtým premával po Malackách s "maringotkou" pre cigáňov, trieská v parlamente topánkou po lavici,ospravedlňuje sa Maďarom, karavánom cestuje po osadách...proste chce zaujať a pritiahnuť na seba pozornosť." R.Slezák

**********************

Ak si myslíte, že Hlina nemá "právo sa premávať popred Biľakovú vilu na T-72 a namieriť tankový kanón do jeho okien, tak podajte na Hlinu trestné oznámenie hoc aj za nedovolené ozbrojovanie a všeobecné ohrozenie.

Robertko Kaliňák vám bude všenožne nápomocný, najmä ak od 1.9. t.r. je zrušená trestnoprávna imunita. Navyše Smer má väčšinu v parlametnom výbore, tak Hninu vydá na trestné stíhanie exčašníčka Zmajkovičová!

Venujte sa radšej tomu ako donútiť zahraničného multis zlodeja vyplatiť mzdy a odstupné tým šičkám z Vranova? Predpokladám, že tu už nepodáte trestné oznámenie na vypareného majiteľa Slovtexu? Ani ho Róberko Kaliňák nedá Interpolu hľadať ako Mella?

Za to, čo si svojvoľne dovolia robiť našimi proletármi nadnárodný veľkoburžuji, zodpovedajú v plnej miere Róberkovci a aj s ich vydareným veľkoburžozným ministrom Malatinským!!!

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
06. september 2012, 00:02
Nechápem, prečo treba ignorovať Hlinu a útočiť na Fica. Bez svorky pravicových aktivistov, ovládajúcich mediálny priestor by aj Ficova perónistická politika bola značne viac vľavo. Nebojte sa, nebyť hodnotiteľov "podnikteľského" prostredia, určite by Malatinský iba prskal sliny niekde na tripartite. Kritici Fica, zrejme pracujú na projekte ako posilniť pozície Kaliňáka a exponentov Penty. Najnovšie som zachytil, že sa snažia "posunúť" RF do prezidentskej funkcie ( dokonca vábia rozšírením prezidentských kompetencií) a donútiť ho tak previesť SMER na lepšie ovládateľných "politikov". V tomto kontexte si nevšímať geroja Hlinu a nekomentovať tohto reprezentanta vulgárneho liberalizmu je luxus. Veď neoceniť hrdinu, ktorý dvadsaťštyri rokov zbieral odvahu ( a čakal kým bude Biľak pripútaný na lôžko) aby sa s tankom vypravil proti nevládnemu 95ročnému starcovi by bola škoda. Naviac nemáte pravdu s doporučením dať podnet na trestné stíhanie. Koumák Hlina totiž perlil "na poslednú chvíľu", stihol posledné hodiny pred zrušením trestnoprávnej zodpovednosti ( dopoludnia 31.8.2012!). Inak - ubezpečujem vás, by som za jeho výroky hanobiace proletariát ten podnet poslal ( možno by ste sa pripojili?, alebo tiež myslíte, že sa proleteriát má ísť dať vycpať?). Teda môžem nanajvýš porovnávať, kto je na tom v "srande" lepšie, či Češi so Špejblom a Hurvínkom alebo mi s Kňažkom a Hlinom...

Stránky

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984